Welk verhaal vertelt uw DNA?

folder_openblog
commentGeen reacties
Als deelnemer aan het DNA Diner, wordt u gevraagd DNA af te staan. Dat klinkt misschien spannend: mag dat juridisch? Welke informatie is uit DNA te halen? En welke informatie wordt er voor deze gelegenheid uitgehaald?
Het menselijk lichaam telt zo’n 37,2 biljoen cellen. Per cel is 2 meter DNA te vinden. Hiervan kunnen we tegenwoordig heel veel DNA analyseren, bijvoorbeeld om de kans op bepaalde ziekten te achterhalen, verwantschap te onderzoeken, iemand te identificeren en om te bepalen welke voeding bij iemands metabolisme past. 
Voor het DNA Diner wordt uw DNA gebruikt om te bepalen welke voeding bij iemands metabolisme past, daarvoor wordt slechts een klein percentage geanalyseerd : minder dan 0,1 %. Uit 22 genetische markers blijkt uw lichamelijke behoefte aan macronutriënten en een aantal micronutriënten.
Macronutriënten zijn de bouwstenen van uw lichaam en leveren energie die u dagelijks nodig heeft: vetten, koolhydraten en eiwitten. Micronutriënten zijn stoffen waarvan uw lichaam er minder nodig heeft, maar die uw lichaam niet zelf kan maken. Het gaat hierbij om vitamines en mineralen. 
Uit de DNA-analyse blijkt aan welke hoeveelheden en verhoudingen uw lichaam in aanleg behoefte heeft.
Natuurlijk bepaalt niet alleen uw DNA welke voeding bij u past. Dat wordt ook bepaald door onder meer eventuele allergieën, uw leefstijl en leeftijd en uw medische achtergrond. Bij het DNA Diner gebruiken we uit praktische overwegingen ‘alleen’ informatie uit uw DNA voor een diner op maat.
De informatie uit uw DNA gebruiken we tijdens het DNA Diner voor het samenstellen van uw persoonlijke gerecht.
Tags: , ,

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu